MiGP 2020 – Bands

Sang #1: Det Jo Lige Meget – ‘Det Jo Også Lige Meget’

Det Jo Lige Meget - Revideret

Det er år 2020. Jorden er ved at gå under, Trump er ikke blevet impeached, Kim Kardashian er blevet advokat og Paradise bliver ved med at komme med nye sæsoner. Det er i denne verden fyldt med forvirring og eksistentiel angst at vi møder syv unge, modige og nytænkende musikstuderende, der i deres kamp imod konkurrencestaten ikke er bange for at sige at det er lige meget. 
I deres fængende synth/pop/techno univers beskrives opgøret med den uendelige jagt på status, succes og den stress og depression der følger. 
Kom med til deres fest, giv slip på din stress, opgiv din diæt, tag en dyb indånding og vær’ fri. Det er jo lige meget.

Sang #2: Grandmaster $eb & MC Vælterpeter feat. The Problem Childz – ’99 Problemer’, 2. plads

Grandmaster_Vælterpeter-billede

Band #2 er hip-hop-håbet Grandmaster $eb & MC Væltepeter med sangen “99 problemer”. Med solide rim og sprødt flow sætter de ord på de mange problemer studerende går og bakser med. Sammen med deres band The Problem Childz bringer de det bedste fra hip-hop til scenen og er klar til at lægge salen ned.

Sang #3: Kulturens Helte – ‘Æstetiker i Job’

Kulturens Helte god kvali

5 år er gået og snart skal man forlade uddannelsesinstitutionernes trygge rammer. Følelsen af panik kan godt ramme en – i hvert fald hvis man er humanist. For skal man tro samfundets gængse kritik af de humanistiske og, ikke mindst de, kunstneriske fag, har man så godt som ingen fremtid. For bandet ‘Humanisterne’ er det denne problemstilling højaktuel da flere af bandets medlemmmer lige har afsluttet eller snart skal afslutter deres uddannelse her på musikvidenskab. De ved heldigvis godt, at kunst og musik er det der skaber kultur.

Sang #4: Wraftkerk – ‘Kvart i Litterat’, VINDER

Wraftkerk-billede

Wraftkerk påpeger det store problem på musikvidenskab: teksterne bliver glemt. Det hele skal handle om musik, korarrangementer og modulationer, ingen læser noget længere – skal man virkelig droppe ud for at blive taget seriøst?

Sang #5: Jack Helmig & The Sparrows – ‘Noget om pirater’

Jack Helmig-godopløsning

Det kan være svært at blive sat i bås. Bare fordi man tilhører en bestemt seksualitet, en bestemt befolkningsgruppe eller socialt lag, så betyder det ikke, at man nødvendigvis vil defineres ud fra det. Dette er et stort problem i vore tider, og det er rod til uudtømmelig ubehag hos mange individer! Dette skal der sættes en stopper for! Vi er en flok der konsekvent føler os misforstået! Alle løber når de ser os, og alle tror vi kun er ude på at slå ihjel og stjæle! Men vi vil ikke affilieres med piratklassens sociostrukturelle normativer! Vi er kommet for at fortælle, at vi ikke er ligsom de andre pirater, og vi er kommet for at blive jeres bedste venner. Acceptér os; ligesom vi accepterer jer ❤

Sang #6: Blodmåne – ‘Sex og død’

Blodmåne

Vi er Blodmåne. I skal hverken møde op eller stemme til MiGP. I stedet skal i gå ud i Amagerfælled på følgende koordinater: B: 55,6545, L:12,5780, iklæd jer den begravede buk, som har ligget der i 4 år.
PS: Medbring ofringer, vi har saft og kage.

Med venlig hilsen Blodmåne

Sang #7: Statsradiofonien – ‘Ode til Radio Loud’

Statsradiofonien

Statsradiofonien siger halløj til 80’erne med walkman og new wave i deres ode til Danmarks nye ungdomskanal Radio Loud. Med en insisterende synthbas og et beat der rykker, danser de sejrsdans på Radio24syvs grav og gør jeg klar til en radiorevolution!

Sang #8: Klimatrodserne – ‘Ai, ai ai’

klimatrodserneEr i klar til at feste, som man kun gør under de varmere himmelstrøg? Find salsahofterne frem og syng med! Havene stiger og ørkenen spreder sig, men til gengæld bliver Danmark det nye Costa del Sol!

Sang #9: Laika Buzz – ‘MI-Utopia’

water planet dawn

Vi er blevet godt og grundigt trætte af nedskæringer på musikvidenskab, manglende kopper i Roland og vegetarisk onsdag når man bare ikke har lyst til andet end en panini med skinke og ost. Vort liv på KUA er opbygget af de samme gamle dårlige vaner, og eksamener kort efter nytår giver os stress og grå hår! DERFOR har De Kosmiske Kanelbullar kommet med en genial idé: vi starter MI på MARS! Et utopisk sted hvor der er evigt kolde øl, uendeligt antal kopper i Roland og ingen klaverbefugter hvert 2. minut. Med hjælp fra vores alles ven Elon Musk, skal det nok kunne lykkedes, og vi kan starte et vaskeægte MI-Utopia på det nye KUMA (Københavns Universitet Mars). Så hop om bord på vores rumraket, og lad os fræse mod stjernerne!

Sang #10: Et HUMant Band – ‘Alt det de ikke ser’, 3. plads

Et humant band-billede

Krænkelsesparate, arbejdsløse, forkælede, nytteløse, ubrugelige – folk står  i kø for at sende nedgørende gloser efter humanisterne på Sønder Campus. Men i Et humant band nægter vi alle give de mudderkastende tyranner få ret. I snart et halvt årti har vi knoklet for at dygtiggøre os inden for musikvidenskab, sprog, kønsstudier, historie og idræt, og selvom det burde være fuldstændig åbenlyst, er der så meget omverdenen ikke ser, at vi kan. 

Et humant band er en sprængfarlig, talentfuld og aldeles samfundsnyttig pop-kanon, der er klar til at vise hele verden hvad vi humanister er gjort af og hvor frustrerende det er at se vores elskede fakultet falde mere og mere fra hinanden for hver ny besparelse.

‘Alt det de ikke ser’ er en håbefuld popsang fyldt med kampgejst og humanistisk stolthed. “Som humanist må du tag lidt smæk / Men os kan de ikke knæk’ / og vi vil ikke spares væk” er det soleklare budskab der kommer til at gjalde i festsalen d. 7. marts. Slut dig til det humane band, stå ved din faglighed og kridt danseskoene. Humaniora 4EVER ❤

Advertisement